Poistoilman

Lämmön talteenotto

Useimpien kerrostalojen ja isojen kiinteistöjen poistoilmanvaihtojärjestelmän kautta ulos karkaava jo kertaalleen maksettu lämpöenergia on nyt mahdollista ottaa talteen ja hyödyntää pattereiden ja lämpimän käyttöveden valmistuksessa.

Harakoille puhallettavan lämpöenergian määrä 60- ja 70 -luvulla rakennetuissa kerrostaloissa on keskimäärin 36% ulos karkaavasta lämpöenergiasta. Järjestelmän asentaminen kerrostaloon on ylivoimaisesti järkevin ja edullisin energiakorjaus taloyhtiössä ja se sopii loistavasti vaikkapa kaukolämmön rinnalle. Tämän järjestelmän avulla on mahdollista säästää olennaisesti lämmityskustannuksissa. Järjestelmän takaisinmaksuaika on 5-7 vuotta nykyisillä lämpöenergian hinnoilla. Samalla hoitovastiketta pystytään pienentämään kun pystytään säästämään lämmityskustannuksissa.

Toimintaperiaate

Talteenottopatteri asennetaan kiinteistön katolle huippuimurin tilalle. Laitteessa on lämmönvaihdin, jossa kiertää lämmönkeruuliuos. Kun kiinteistöstä ulos puhallettava lämmin sisäilma virtaa lämmönvaihtimen läpi, poistoilmasta siirtyy lämpöenergiaa lämmönvaihtimessa kiertävään lämmönkeruuliuokseen. Lämmönvaihtimeen tuleva sisäilma on noin +21-asteista ja lämmön talteenoton jälkeen ulos puhallettava ilma on noin +5 asteista. Lämmönkeruuneste kulkee kiinteistön sisälle tai useimmiten rakennuksen ulkoseinään kiinnitetyssä omassa koteloidussa putkistossaan. Lämmönkeruuneste siirtää poistoilmasta talteen saadun lämmön lämpöpumpulle mistä se hyödynnetään pattereiden ja lämpimän käyttöveden valmistukseen Poistoilman lämmön talteenottojärjestelmä on yksinkertainen asentaa, kaikki työt tehdään talon ulkopuolella ja teknisessä tilassa, yksittäisiin huoneistoihin ei tehdä muutoksia.

Lämmönkeruuneste kulkee kiinteistön sisälle tai useimmiten rakennuksen ulkoseinään kiinnitetyssä omassa koteloidussa putkistossaan. Lämmönkeruuneste siirtää poistoilmasta talteen saadun lämmön lämpöpumpulle mistä se hyödynnetään pattereiden ja lämpimän käyttöveden valmistukseen Poistoilman lämmön talteenottojärjestelmä on yksinkertainen asentaa, kaikki työt tehdään talon ulkopuolella ja teknisessä tilassa, yksittäisiin huoneistoihin ei tehdä muutoksia.

Case

LTO

22.7.2016

CASE: Poistoilman LTO/maakaasu hybridi

Vaahteravalli, Pikkuympyräkatu 32, Hamina. Poistoilman LTO/maakaasu hybridi, toteutettu 2015 Lämmitettävä pinta-ala790m2, tilavuus 3900m3, 16 huoneistoa Maakaasun tilausteho ennen 160kw, LTO lisäyksen jälkeen 100kw Säästö perusmaksussa 1212,95€ Toteutunut säästö energiankulutuksessa: Maakaasun kulutus ennen lto ratkaisua 24280m3 Maakaasun kulutus LTO asennnuksen jälkeen 12084m3 Maakaasun kulutuksen muutos noin 50% Lämpöpumpun käyttämä sähkö 25943kwh Toteutunut säästö energiankulutuksessa noin 40% […]

Lämmön talteenotto 0 Comment