Hyöty molemmista

Ekohybridillä

Kun taloyhtiöön halutaan nykyiaikaisin, tehokkain ja eniten energiaa säästävä lämmitysjärjestelmä on valinta Kymen Ekolämmön EkoHybridi!

Ekohybridi on maalämpö ja poistoilman lämmöntalteenotto yhdessä. Kun taloyhtiöön halutaan nykyiaikaisin, tehokkain ja eniten energiaa säästävä lämmitysjärjestelmä on valinta Kymen Ekolämmön EkoHybridi! EkoHybridi on lämmitysjärjestelmä, jossa maalämpöjärjestelmää täydennetään poistoilman lämmön talteenotolla. Kerrostaloihin joissa on koneellinen poistoilmanvaihto ja vaikkapa pieni piha jolle ei mahdu riittävää määrää lämpökaivoja on EkoHybridi paras valinta lämmitysjärjestelmäksi. Kun maalämpökaivojen ja poistoilman lämmöntalteenottopatterin lämmönkeruuneste yhdistettynä virtaa lämpöpumpulle saadaan huomattavasti parempi cop eli hyötysuhde kuin pelkistä lämpökaivoista. Parempi hyötysuhde taas tarkoittaa vieläkin suurempaa säästöä lämmityskustannuksissa. Samalla kertaa tehdään myös kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmän osittainen perusparannus kun vanha harakoile huoneenlämpöistä ilmaa puhaltava huippuimuri korvataan poistoilman lämmön talteenotto patterilla. EkoHybridi on erittäin tuottava investointi energian hintojen noustessa ja sen takaisin maksuaika nykyisillä energian hinnoilla on keskimäärin 5–7 vuotta.

Case

Ekohybridi

6.7.2016

CASE: esimerkki toteutuneesta säästöstä

As Oy Kotka Suulisniemi maalämpö ja LTO -projekti kesä 2014 2kpl seitsemänkerroksisia kerrostaloja, yhteensä 72 asuinhuoneistoa Rakennusvuosi 1973 Lämmitettävää noin 3800m2, 16321m3 Ostettava lämmitysenergia 2013 maakaasulla noin 787 mwh Lämmityskulut 2013 maakaasulla 60 595 € Ensimmäisen vuoden energiakulutus 253mwh (laskelmassa 280mwh) Toteutuneet lämmityskulut maalämpö+LTO 30 334 € Toteutunut säästö ensimmäisen vuoden jälkeen 30 261 € […]

Ekohybridi 0 Comment